Menu Menu
facebook

Actueel

De SLAS stopt!

Op 1 oktober a.s. vieren wij als SLAS ons 7e lustrum. Een mooie mijlpaal, maar één met een schaduwkant. De viering van ons 35-jarig bestaan is namelijk tegelijk ook het afscheid van de SLAS. Wij hebben namelijk besloten de SLAS op te heffen.

Waarom opheffing?
 

Voor de opheffing zijn verschillende redenen. 
Allereerst worden de SLAS-bijeenkomsten de laatste jaren steeds minder goed bezocht. Die trend was al voor Corona zichtbaar. Bijeenkomsten met een gering aantal bezoekers zijn eerder regel dan uitzondering. 
Ook het aantal vrienden daalt al een aantal jaar. Door vertrek en overlijden, daalt het aantal vrienden. De jongere generatie dient zich niet aan. 
Bij onze samenwerkingspartners, Kunstenhuis Idea en Boekhandel Van de Ven, zijn de laatste jaren veel organisatorische en personele wijzigingen geweest. Gevolg hiervan is, dat het bestuurswerk veel meer tijd in beslag is gaan nemen.
De huidige vijf bestuursleden willen dan ook komend najaar stoppen met hun bestuurswerk. Onze ervaring met het invullen van vacatures in de afgelopen jaren, heeft ons geleerd dat dit niet eenvoudig is. Voor de laatste vacature hebben wij actief iemand moeten benaderen, omdat er helemaal geen reacties kwamen. Vijf vacatures invullen, zien wij dus niet als haalbaar.

Alles bij elkaar, heeft dit geleid tot het besluit de SLAS op te heffen met ingang van 1 januari 2024.

Poëzie in de Openbare Ruimte


De werkgroep Poëzie in de Openbare Ruimte, die in 2022 zorgde voor de prachtige straattekeningen van de scholierengedichten over 4 en 5 mei, zal haar werkzaamheden voortzetten als werkgroep binnen Kunstenhuis Idea. Meer over deze werkgroep lees je hier

Eerst nog feest
 

Zoals aangekondigd, vieren we eerst nog feest met elkaar. Het feest van 35 jaar literaire activiteiten in Soest. Wij nodigen je van hart uit op zondagmiddag 1 oktober in en om De Potstal van het Gagelgat aan de Birktstraat. 
En, inmiddels hebben we de finale beleefd op de mooie middag van 1 oktober. De zon scheen, het was droog en de opkomst was heel goed met zo'n 45 liefhebbers van literatuur.

Vogelkenner Adriaan  Sleeuwenhoek voorzag ons van verrekijkers en wandelde met ons door de bossen en velden. Hij wees ons op de talrijke vogels in Soest. Er werden bij stops mooie gedichteen voorgedragen. 

Bij terugkomst in het Gagelgat heeft dichter Levi Weemoedt uit zijn omvangrijke werk voorgelezen, over vrolijke en minder vrolijke onderwerpen. De deelnemers kregen versnaperingen en luisterden naar muziek en zang van de Queenies.

Tot slot  sprak wethouder Aukje Treep haar dank uit voor de 35 jaren SLAS, met de hoop dat er een vervolg van de activiteiten komt. Wellicht in een andere vorm en organisatie.

Als laaatste droeg Trees Nelissen, ex-bestuurslid, een door haar geschreven gedicht voor. Dat kun je lezen de details van het programma van 1 oktober.

 

 


 

 

 

 

Voor slechts 15 euro per jaar bent u vriend van de SLAS
Online aanmelden