Menu Menu
facebook

Actueel

Dochters van vaders met een roeping

De bovenzaal bij boekhandel Van de Ven was op 5 februari vol, alle stoelen bezet. Meer dan twintig belangstellenden luisterden naar de openhartige verhalen over de carrières van de vaders van de interviewer en de schrijvers. De boeken: 'Mijn vader was priester' van Katja Kreukels en 'Missievaders' van Mar Oomen. Beide schrijvers zijn dochter van een vader, die in verre landen hun missie als katholiek uitvoerden. Zij werden geïnterviewd door Rosan Coppes, ex-wethouder van Cultuur in Soest en zelf dochter van een uitgetreden priester. Het blijkt dat er veel parallellen in de levensloop van deze mannen zijn. En dat de dochters daar pas later achter kwamen, zeker toen ze de biografieën gingen schrijven.

De drie dames brachten prachtige zwart/wit foto's mee uit een tijd, die wij ons niet goed kunnen voorstellen, maar toch pas zeventig jaar geleden is.

 

Stephan Enter is gast van de SLAS op 13 maart

Na het bericht dat Herman Koch zijn hele tournee rond het boek Finse Dagen af moest zeggen, heeft de SLAS hard gewerkt om een goed alternatief te vinden voor de Boekenweekbijeenkomst op 13 maart a.s. Dit goede alternatief is gevonden in Stephan Enter.

 

 

Voor slechts 15 euro per jaar bent u vriend van de SLAS
Online aanmelden