Menu Menu
facebook

Nieuwjaarsbijeenkomst met scrabble

mainimg

Nieuwjaarswensen en scrabbelen.

Boeken, gedichten, teksten, woorden, letters. Het gaat allemaal om de letters: die geven betekenis aan onze opgeschreven gedachten. Het goochelen met letters om tot woorden te komen wordt al jaren bedreven met het bordspel SCRABBLE. In twee ronden en in groepjes van twee gaan we aan het werk onder leiding van ervaren mensen van LETTERGREEP uit Amersfoort. En, natuurlijk looft de SLAS een mooie prijs uit voor het beste team. Aanmelden kan als team of als individuele speler.

Hoe ging het?

In de bibliotheek stonden voldoende scrabble borden om in zeven teams van twee aan het werk te gaan. De spelleider, Wytze Groen van scrabbelclub De Lettergreep uit Amersfoort draaide steeds zeven letters en de deelnemers pakten dezelfde letters uit hun voorraad. Met die letters moest elk team in drie minuten in goed onderling overleg een goed en duur woord zoeken en op een briefje invullen. De briefjes werden opgehaald en het resultaat per team in een computer ingevoerd (de score). De computer heeft zelf dan al het best haalbare bepaald. De meeste teams hebben dan een iets lagere score.

Er volgden die middag twee ronden van ongeveer een uur, met een kleine pauze tussendoor. In totaal dertien ronden. Het eerste woord WASJE werd later die middag nog verlengd toe AANWASJE. Er komen dan nog een elftal woorden of delen van woorden. De uitslag na twee uur strijd: de hoogste score was voor team 4. HUITEKOE, de schuilnaam van Trees Koeneman met haar partner Albert Huitema. Zij verdienden hiermee een boekenbon per persoon. Een andere prijs (boekenbon) ging naar team 5, WANDELSTOK, de geuzennaam van Rosan Coppes en Aad Post, voor het meest creatieve woord: 'EITAND' (een deel van de snavel van vogeltjes, die uit het ei willen kruipen).

En, oh ja, we hebben ook nog het glas geheven op het nieuwe jaar 2019 !

 

Locatie
Bibliotheek, Idea
Willaertstraat 49, Soest


Zondag 6 januari 2019 | 14.00 - 16.30 uur | 5,00 | Kaartverkoop
Voor slechts 15 euro per jaar bent u vriend van de SLAS
Online aanmelden