Menu Menu
facebook

Vertelcafé

mainimg

Tijdens het Vertelcafé kun je luisteren naar veel verschillende verhalen. Dit kunnen waargebeurde verhalen zijn of sprookjes en volksverhalen. Wil je zelf een verhaal vertellen? Dat kan ook!

Op zondagmiddag 7 april wordt voor de tweede keer in Soest een Vertelcafé georganiseerd. Een samenwerking van Idea met de Stichting Literaire Activiteiten Soest.

De presentatie wordt verzorgd door verhalenverteller Esther Kornalijnslijper uit Zeist. Zij is één van de drijvende krachten achter het Wereldwijd Vertelcafé Zeist dat inmiddels ruim drie jaar succesvol draait. Daarnaast is ze verteldocent bij Bibliotheek Idea. Het format is een Open Podium. Vertellers van beginnend tot professioneel, singer-songwriters, dichter en 'spoken word' artiesten worden uitgenodigd om een bijdrage te leveren van maximaal 10 minuten. Er is ruimte voor zeven artiesten. Tijdens het Vertelcafé Soest kun je luisteren naar veel verschillende verhalen en gedichten. Dit kunnen waargebeurde verhalen zijn of sprookjes en volksverhalen. Verhalen van dichtbij of ver weg. Wat we gaan horen is nog een verrassing, maar wat we weten is dat verhalen beelden schilderen in onze hoofden. De tijd vertraagt. We zijn even ergens anders.

Hoe was het?

Over de oude Grieken, keizer Karel de Grote en over de opstanding van een Indiase goeroe. Zo gevarieerd waren de verhalen van de vrijwilligers / vertellers, die op 7 april bijeenkwamen in de leeszaal van Idea. De vertellers kregen ieder tien minuten om hun spannende verhalen te vertellen en hun verteltechniek te demonstreren. Tussendoor werd en gezongen en gemusiceerd. En ook trad er een jonge goochelaar op met twee knappe trucs.

 

Locatie
Bibliotheek, Idea
Willaertstraat 49, Soest


Zondag 7 april 2019 | 14.00 - 16.00 uur | gratis, graag eerst even aanmelden
Voor slechts 15 euro per jaar bent u vriend van de SLAS
Online aanmelden