Menu Menu
facebook

PoŽziewandeling

mainimg

Poëziewandeling terug van weggeweest!

Zondagmiddag 23 juni 2019 is het weer zover, tijd voor een poëziewandeling met Hans Kruiswijk! Dit keer wandelen we bij en op de zuidelijke Eng. Zoals altijd staat deze inspirerende wandeling garant voor mooie poëzie én bijzondere verhalen over Soest.

De poëziewandeling kent een flinke traditie bij de Stichting Literaire Activiteiten Soest. Na een onderbreking van enkele jaren bleek dat de animo om mee te lopen (vorig jaar over de Paltz) onverminderd groot is. Daarom gaan we ook deze zomer aan de wandel onder begeleiding van de bekende Soester historicus Hans Kruiswijk en bestuursleden van de SLAS. Hans Kruiswijk vertelt onderweg over wat er te weten is en opvalt in dit prachtige gebied, de bestuursleden lezen passende gedichten voor.

De wandeling gaat dit jaar over de Zuidereng. Een bekend stukje Soest voor velen; toch denkt de SLAS dat u na de wandeling dit landschap met nieuwe ogen beziet. Allereerst door de achtergrondverhalen van onze ‘dorpsverteller’ Hans Kruiswijk, daarnaast door de gedichten die weer een nieuwe dimensie kunnen toevoegen aan uw ‘Engbeleving’. De wandeling start om 14.00 uur, verzamelpunt is de parkeerplaats bij stellingkorenmolen de Windhond in de driehoek Molenweg – Veldweg – Kolonieweg (Molenweg 30, 3764 TA Soest). Komt u met de auto? Dat kan het best vanaf de Kerkstraat, via de Veldweg of de Kolonieweg. Het kan NIET vanaf de Molenstraat (het gedeelte van de Molenweg tussen de Molenstraat en de molen is niet toegankelijk voor auto's).

Het traject is goed begaanbaar, het tempo is aangenaam en de wandeling zal, inclusief nazit met een versnapering en tekstboekje, ongeveer anderhalf tot twee uur duren.

Omdat de groep wandelaars beperkt blijft tot 20 personen adviseren wij u tijdig te reserveren. De prijs van de wandeling is €10,- (of €7,50 voor SLAS vrienden) inclusief versnapering.

Locatie
Vanaf molen de Windhond
Molenweg 30, 3764 TA Soest


Zondag 23 juni 2019 | 14.00 - 16.00 uur | Ä 10,00 (Ä7,50 voor vrienden van de SLAS) | Kaartverkoop
Voor slechts 15 euro per jaar bent u vriend van de SLAS
Online aanmelden