Menu Menu
facebook

PoŽzie op straat / workshop Frank Eerhart

mainimg

(Foto Frank Eerhart van Willem Popelier)

De aftrap van het nieuwe seizoen 2019/2020 zal plaatsvinden in de beeldentuin van Hazart tijdens de manifestatie 'Licht op steen' van Hazart.

Allereerst zal om 13.00 uur het eerste tastbare resultaat worden onthuld van het project 'Poëzie op straat'. De SLAS ijvert er al geruime tijd voor om poëzie zichtbaar te maken in de openbare ruimte. Zoiets is makkelijker gezegd dan gedaan, ‘want tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren’ Willem Elsschot). Dankzij de medewerking van HazArt zal nu het eerste straatgedicht worden onthuld. Het gedicht werd speciaal voor deze locatie geschreven door Neeltje Bomen, de vormgeving is van de hand van de bekende Soester kunstenaar Chris Rodenburg. De SLAS levert een bijdrage aan deze manifestatie met een lezing, gevolgd door een workshop door dichter en beeldend kunstenaar Frank Eerhart .

Frank Eerhart werd geboren op 23 juni 1948 in Den Haag. Na een opleiding aan de Pedagogische Academie, gevolgd door een studie Nederlandse Taal- en Letterkunde, werd hij leraar. In 1979 richtte hij met twee collega‘s stichting Plint op. Plint combineert gedichten met beeldende kunst en illustraties op allerlei manieren. In 1992 ontving Eerhart de Cultuurprijs van de Provincie Noord Brabant voor het op grote schaal verspreiden van poëzie en beeldende kunst voor een breed publiek. Frank Eerhart publiceerde diverse gedichtenbundels voor kinderen en stelde bloemlezingen samen. Hij schrijft poëtische teksten bij zijn eigen beeldend werk en over het werk van bevriende collega’s.

In de lezing zal hij vertellen over de relatie die tekst en beeld met elkaar aangaan. Vervolgens kunnen belangstellenden zelf aan de slag. Onder begeleiding van Eerhart maken de deelnemers hun eigen Plint-postertje om mee naar huis te nemen.

 

Locatie
Beeldentuin HazArt
Pimpelmees 3, Soest


Zondag 8 september 2019 | 13.00 - 17.00 uur | workshop Ä 5,- | Kaartverkoop
Voor slechts 15 euro per jaar bent u vriend van de SLAS
Online aanmelden