Menu Menu
facebook

Boekenweek met Stephan Enter

mainimg

Stephan Enter te gast bij de SLAS op 13 maart

Na het bericht dat Herman Koch zijn hele tournee rond het boek Finse Dagen af moest zeggen, heeft de SLAS hard gewerkt om een goed alternatief te vinden voor de Boekenweekbijeenkomst op 13 maart a.s. Dit goede alternatief is gevonden in Stepan Enter.

Boekenweekbijeenkomst 13 maart

De Soester journaliste Jolanda aan de Stegge zal Stephan Enter bevragen over zijn nieuwste boek. Ongetwijfeld komt ook zijn eerdere werk aan de orde.

Stephan Enter

Stephan Enter (1973) studeerde aan de Rijksuniversiteit Utrecht zowel Nederlandse taal- en letterkunde als Keltische letterkunde en cultuur. Hij debuteerde in 1999 met de verhalenbundel Winterhanden, maar had voordien al twee romans en vijfentwintig verhalen geschreven die hij niet goed genoeg vond voor publicatie. Zijn werk oogst steevast lovende kritieken. Met de roman Grip (2011) brak Enter ook door bij het grote publiek. Grip werd bekroond met diverse prijzen (Prijs van de Lezersjury bij de Gouden Boekenuil in 2012, F. Bordewijkprijs 2012 en de C.C.S. Croneprijs 2012. In 2012 werd het boek ook genomineerd voor de AKO Literatuurprijs.

Ook andere werken van Enter belandden op short- en longlists voor de AKO en Libris Literatuurprijzen.

De pers over Pastorale

Enters nieuwste boek is Pastorale (2019). Pastorale combineert het volgens de Volkskrant ultieme Nederlandse romanthema: afvallen van het gereformeerde geloof, met een tweede groot, Nederlands thema: hoe gaan wij om met de voormalige koloniën. Dat levert een verhaal op over een gereformeerd dorp, met een Molukse wijk in de jaren ’80. De zoveelste roman over het benauwde leven in de gereformeerde provincie? Gelukkig niet, is de conclusie van de Volksrant: “Beheerst en geraffineerd schetst Stephan Enger een wereld die op knappen staat”.

“IJzersterk!” zeg Het Parool en benoemt de “indrukwekkende stijl”, die prikkelt meer dan de “zorgvuldig opgebouwde verhaallijnen.”

"De plot zit zo goed in elkaar dat niets ooit gaat vervelen, meer dan eens komt Enter met originele en scherpzinnige metaforen op de proppen, de melodie van de zinnen doet de vertelling knispervers aanvoelen. Tegelijkertijd speelt Enter ook een heerlijk spel met de lezer”, vindt NRC

Trouw geeft aan: "Onweerstaanbaar raak en geestig. Maar ik zou Enter, bij al zijn soms virtuoze beschrijvingen, toch vooral een meester van de tere momenten willen noemen." Terwijl het Reformatorisch Dagblad spreekt over “Giftig en blasfemisch”

 

Locatie
Idea
Willaertstraat 49, Soest


Vrijdag 13 maart 2020 | 20.15 - 21.30 uur | 12,50 / 10,00 (vrienden) | Kaartverkoop
Voor slechts 15 euro per jaar bent u vriend van de SLAS
Online aanmelden