Menu Menu
facebook

Judith Koelemeijer

mainimg

Judith Koelemeijer vertelt en gaat in gesprek met lezers van het 'Nederland Leest' geschenk: Het zwijgen van Maria Zachea.

De schrijfster van het 'Nederland Leest' geschenk komt op uitnodiging van de SLAS naar de Bibliotheek in Soest.

In november gaat heel Nederland in de Bibliotheek weer met elkaar in gesprek over één boek. Dit jaar is dat Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer, waar ze in 2002 de NS Publieksprijs mee won. Deze moderne klassieker verschijnt speciaal voor Nederland Leest in een nieuw jasje en is voor leden en niet-leden gratis op te halen bij een van de deelnemende bibliotheken. Judith Koelemeijer (1967) debuteerde in 2001 met dit boek, er zijn meer dan 300.000 exemplaren van verkocht. Ook haar volgende boeken, Anna Boom en het autobiografische Hemelvaart, werden bestsellers. Sinds een aantal jaren werkt zij aan de biografie van Etty Hillesum.

Het zwijgen van Maria Zachea vertelt het verhaal van een moeder die een hersenbloeding heeft gehad en zich sindsdien hult in een mysterieus stilzwijgen. Ze wordt verzorgd door haar twaalf kinderen. Wat weten die kinderen van hun moeder? Wat weten ze eigenlijk van elkaar? Hoe kijken ze terug op hun gezamenlijke jeugd in de jaren vijftig en zestig? Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw.

Bezoekers ontvangen het gratis boekje en kunnen deze laten signeren door de schrijfster.

Locatie
Idea, leeszaal
Willaertstraat 49, Soest


Woensdag 4 november 2020 | 20.00 - 22.00 uur | 12.50 / 10,00 SLAS-vrienden en leden Bibliotheek Idea | Kaartverkoop
Voor slechts 15 euro per jaar bent u vriend van de SLAS
Online aanmelden