Menu Menu
facebook

Judith Koelemeijer

mainimg

Judith Koelemeijer vertelt en gaat in gesprek met lezers van het 'Nederland Leest' geschenk: Het zwijgen van Maria Zachea.

De schrijfster van het 'Nederland Leest' geschenk komt op uitnodiging van de SLAS naar de Bibliotheek in Soest.

In november gaat heel Nederland in de Bibliotheek weer met elkaar in gesprek over één boek. Dit jaar is dat Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer, waar ze in 2002 de NS Publieksprijs mee won. Het zwijgen van Maria Zachea vertelt het verhaal van een moeder die een hersenbloeding heeft gehad en zich sindsdien hult in een mysterieus stilzwijgen. Ze wordt verzorgd door haar twaalf kinderen. Wat weten die kinderen van hun moeder? Wat weten ze eigenlijk van elkaar? Hoe kijken ze terug op hun gezamenlijke jeugd in de jaren vijftig en zestig? Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw.

Bezoekers ontvangen het gratis boekje en kunnen deze laten signeren door de schrijfster.

En hoe ging dat? Op 4 november, enkele uren voor de  lock-down, kwam Judith Koelemeijer naar Soest. In de leeszaal van Idea waren 25 toehoorders verzameld om haar lezing bij te wonen. Onderwerp: het boek 'Het zwijgen van Maria Zachea' uit 2002, destijds een prijswinnend boek.  Judith gaf ons inzage in haar schrijfproces van 20 jaar geleden. Het was 'inside-information', familie geschiedenis en perikelen rond het interviewen van twaalf ooms en tantes, kinderen van Maria Zachea. Toehoorders in de zaal vertelden eigen ervaringen met grote gezinnen en getuigden van herkenning uit de beschrijvingen. Een goede aanvulling op het boek, dat in het kader van de actie 'Nederland Leest' gratis wordt uitgedeel in de bibliotheken van Nederland. Wij hebben nu een gesigneerd exemplaar!

Locatie
Idea, leeszaal
Willaertstraat 49, Soest


Woensdag 4 november 2020 | 20.00 - 21.30 uur | �12.50 / � 10,00 SLAS-vrienden en leden Bibliotheek Idea | Kaartverkoop
Voor slechts 15 euro per jaar bent u vriend van de SLAS
Online aanmelden