Menu Menu
facebook

Boekenweek 2021: Schrijver Arthur Japin

mainimg

De online ontmoeting vindt plaats via Zoom. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar vooraf aanmelden via secretariaat@slas-soest.nl  is wel noodzakelijk voor het ontvangen van de Zoom link. Tijdens de bijeenkomst zal Japin ook vragen beantwoorden van de deelnemers.  

Over Mrs. Degas
Parijs, 1912. Edgar Degas, de schilder, is blind geworden. Wanneer hij zijn huis uit moet, duikt een jonge vrouw op om zijn archieven te helpen ordenen. Zij is echter niet wie zij beweert te zijn en in het geheim brengt zij verslag uit over haar bezoekjes, waarbij zij welbewust Degas' herinnering wekt aan de enige - en onmogelijke - liefde van zijn leven: zijn blind geworden Amerikaanse nichtje Estelle, een Creoolse uit New Orleans, die hij daar schilderde terwijl zij bloemen aan het schikken was. Aan wie schrijft zij deze verslagen? En waarom blijft zij maar hameren op Degas' meest pijnlijke herinnering?

Over Artur Japin
Arthur Japin (1956) bezocht het Gymnasium in Haarlem en studeerde enkele jaren Nederlandse taal- en letterkunde in Amsterdam om daar vervolgens de theaterschool te doorlopen, waar hij in 1982 afstudeerde. Hij speelde diverse rollen voor radio en televisie en op toneel bij onder andere Toneelgroep Centrum en de Theaterunie. Ook zong hij een kleine rol bij de Nederlandse Opera.

Hij debuteerde in 1996 met de verhalenbundel 'Magonische Verhalen'. Zijn doorbraak volgde een jaar later met 'De zwarte met het witte hart'.
Japin speelt in zijn werk met waargebeurde feiten, die zich veelal afspelen in het buitenland zoals: 'De overgave', een roman over indianen en een pioniersfamilie, 'Vaslav' over de levensgeschiedenis van de Pools-Russische balletdanser Vaslav Nijinski en de in 2016 verschenen roman 'Kolja', over de dove Kolja, die als achtjarige meereist met de broers Modest en Pjotr Iljitsj Tsjaikovski.

In 2004 ontving hij de Libris Literatuurprijs voor 'Een schitterend gebrek'. Relaas van de eerste grote liefde van Giacomo Casanova (1725-1798) als 17-jarige voor een meisje van 14.
Zijn roman uit 2012 'Maar buiten is het feest', een roman geïnspireerd op het leven van Karin Bloemen is onlangs verfilmd.
Meer informatie: www.arthurjapin.nl

 

Locatie
thuis in je eigen werkkamer
Willaertstraat 49, Soest


Donderdag 11 maart 2021 | 20.00 - 21.00 uur | geen toegangskosten | Kaartverkoop
Voor slechts 15 euro per jaar bent u vriend van de SLAS
Online aanmelden