Menu Menu
facebook

Wedstrijd columns schrijven

De winnende column voor de schrijfwedstrijd: Toekomstdroom is gewonnen door Wilma van Weijen / "Het zou....."

De winnende column wordt binnenkort gepubliceerd in de Soester Courant en staat hier:

Het zou....

Eind januari 2052.

Op het zonnige terras van de jubilerende Efteling zitten vier veertigers enthousiast te praten. Moes, de oma van dit viertal, zou dit jaar ook 100 zijn geworden. Maar zij is al meer dan 20 jaar dood. Toch leeft haar gedachtengoed nog steeds voort in haar vier kleinkinderen. Begin 21ste eeuw was de wereld een puinhoop. Pandemieën; Oorlogen; Klimaatveranderingen.

In die tijd las Moes haar kleinkinderen graag haar eigen sprookjes voor. Op een dag verzuchtte Moes wanhopig: “Onze wereld heeft een ROERKNAL nodig!

Ik wil voor ieder mens eerlijke kansen op scholing en garanties op fijne werkplekken! Met alle geavanceerde technieken zou dat toch haalbaar moeten zijn?”

Voor de nazaten van Moes was dat inmiddels al behoorlijk gelukt. Ze werkten allemaal parttime en met veel plezier in allerlei verschillende beroepen.

En voor al hun banen werden ze goed en eerlijk beloond. Duc, de jongste kleinzoon, werkte als longarts en had bovendien een halve baan als loodgieter. Pim was biologisch tuinarchitect en werkte in deeltijd als kapper/visagist. Jasmijn en Evy werkten allebei in de zorg. En de andere helft van hun werkzame leven? Ze schreven kinderboeken en waren ook nog docent Beeldende Vorming.

Dat er in deze vijftiger jaren helaas nog steeds mensen rondliepen die alleen in zwart-wit konden denken, dat vonden ze alle vier onverteerbaar. Maar met hulp van de Efteling zou vast een ROERKNAL achtbaan gebouwd kunnen worden. Daarin zouden al die zwart-wit denkers een enorme metamorfose kunnen ondergaan. Na een fantastische rit in deze topattractie zou iedereen geheel geretoucheerd uitstappen. Ze zouden niet langer ongenuanceerd door het leven gaan, maar in kakelbonte mogelijkheden gaan denken!

Het zou verder gaan! De ROERKNAL zou worden gekopieerd op alle continenten. Het zou de hele wereldbevolking vanaf dat moment kleurrijke kansen bieden.

Het zou; het zou; het zou..........

 

Locatie
Thuis bij jezelf


Zondag 31 januari 2021 | 01.00 - 23.00 uur | 0 | Kaartverkoop
Voor slechts 15 euro per jaar bent u vriend van de SLAS
Online aanmelden