Menu Menu
facebook

Lezing Jan Brokken via ZOOM

mainimg

Na de succesvolle online bijeenkomst met Arthur Japin organiseert de SLAS in samenwerking met boekhandel Van de Ven een tweede online schrijversbezoek. Dit keer met de schrijver Jan Brokken over zijn laatst verschenen boek: De tuinen van Buitenzorg.

Over de tuinen van Buitenzorg: Aan de hand van 39 openhartige brieven van zijn moeder Olga vanuit Makassar (Celebes) aan haar zus schetst de auteur haar leven in Nederlands-Indië als echtgenote van een predikant en slachtoffer van de Japanse bezetting.

Over Jan Brokken: Jan Brokken(1949) is opgegroeid als domineeszoon, in een gezin dat uit Nederlands-Indie was teruggekeerd en maar moeilijk de oorlog en het kamp kon vergeten.

Hoe was het?

Onze tweede on-line bijeenkomst, waar schrijver Jan Brokken in boekhandel Van de Van aanwezig was en toelichting gaf op zijn nieuwe boek 'De tuinen van Buitenzorg'. Bijna 120 deelnemende boekenlezers uit Soest en wijde omgeving luisterden een uur naar Jan Brokken en konden vragen stellen. Aan de orde kwamen vele onderwerpen uit het boek, zoals:  de zelfstandigheid van moeder Olga, de bescheidenheid van de dominee (vader Han), het leven en de cultuur in het vooroorlogse Indië. Moeder Olga had weinig scholing in Nederland gehad, maar ontpopte zich als talenwonder op Celebes. Ook de invloed van talenprofessor Cense en componist Leopold Godowsky spelen een grote rol in  het boek.

 

Locatie
thuis in je eigen werkkamer
thuis


Donderdag 22 april 2021 | 20.00 - 21.00 uur | 0.00
Voor slechts 15 euro per jaar bent u vriend van de SLAS
Online aanmelden