Menu Menu
facebook

Ontmoeting met Josephine Rombouts

mainimg

Tijdens de Boekenweek ontvangt de SLAS de schrijfster Josephine Rombouts. De Boekenweek vindt plaats van 9 t/m 18 april. Thema dit jaar Eerste liefde.

De schrijfster wordt geïnterviewd door bestuurslid Karin Haar en zal in gesprek gaan met het publiek over haar nieuwste boek en haar leven in Schotland.

In de pauze is er gelegenheid boeken te laten signeren. Boekhandel van de Ven is aanwezig met een boekenstand.

Josephine Rombouts (1971)
Josephine Rombouts studeerde kunstgeschiedenis en Nederlands. Vijf jaar woonde ze met haar gezin in de Schotse Hooglanden, waar ze op een kasteel werkte. Een kasteel dat nog à la Downton Abbey functioneert. Ze schreef vier romans over de wonderlijke wereld van de Hooglanden en haar verwondering over mensen en menselijke verhoudingen.

Het gevaar van Cliffrock Castle, verborgen leven op een Schots kasteel is haar nieuwste boek (verschenen februari 2022).

Verliefd worden op iemand op je werk is nooit een goed idee. Als je werkt op een kasteel op een klif aan de kust van Schotland, lijkt het bijna onontkoombaar, maar is het als het gebeurt ronduit een nachtmerrie. Na de bijna fatale ziekte van haar zoon en een overhaaste verhuizing uit Nederland worstelt Josephine om de controle over haar leven te behouden.

Een ontmoeting bij een schilderij veroorzaakt een scheur in haar zorgvuldig opgebouwde verdedigingsmechanisme. Ze probeert te voorkomen dat een golf van emoties haar gezin en haar zorgvuldig opgebouwde nieuwe leven wegspoelt. De ontdekking van een meesterwerk van een vrouwelijke meester is de aanleiding tot een zoektocht naar de oorsprong van haar wanhoop, lust en verlangen. Terwijl in het nieuws de ene na de andere man valt wegens seksueel misbruik, onderzoekt Josephine wat het betekent om een vrouw te zijn in deze wereld.

Hoe was het? Op de 12e april zat de bibliotheekzaal van Idea in Soest echt vol met zo'n 35 personen. Na een lange afwezigheid konden de SLAS bezoekers weer eens samen zitten, luisteren en vragen stellen. Schrijfster Josephine Rombouts schilderde voor ons het leven op een kasteel op een groot landgoed in Schotland, waar zij 5 jaren met haar gezin verbleef. Dat leverde meerdere romans op, die veel lezers in Nederland gevonden hebben. De romans schreef zij in klad gedurende de jaren in Schotland en het volgende boek (over haar vader) staat ook al in de steigers.

Locatie
Idea bibliotheek, Willaertstraat 49, Soest
Willaertstraat 49, Soest


Dinsdag 12 april 2022 | 20.00 - 22.00 uur | Kosten: 12,50 euro/ 10,- vrienden van de SLAS en leden Bibliotheek Idea | Kaartverkoop
Voor slechts 15 euro per jaar bent u vriend van de SLAS
Online aanmelden