Menu Menu
facebook

Groot Dictee 2021

Heb je altijd al een keer mee willen doen met het Groot Dictee der Nederlandse taal?

Via een livestream met de NPO Radio 1 kan live meegeschreven worden in de bibliotheek.

Het Dictee wordt gelezen in een rechtstreekse uitzending op NPO Radio 1 op zaterdag 6 november van 11.00 tot 13.00 uur. De hoofdlocatie is dit jaar de Bibliotheek van de Radboud Universiteit in Nijmegen. De uitzending wordt gepresenteerd door Frits Spits.

Het Dictee is geschreven door Wim Daniëls en wordt voorgelezen door oud-voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet.

In de uitzending nemen 15 prominenten het op tegen 15 luisteraars van de Taalstaat (mogelijk worden dat 20 tegen 20). Tussen 11.00 en 12.00 uur wordt het Dictee gelezen, eerst volledig en daarna zin voor zin. In het tweede uur worden de zinnen en fouten doorgenomen en wordt de winnaar bekend gemaakt.

Het bestuur van de SLAS begeleidt het schrijven van de teksten en kijkt deze na, zodat we de beste Soester deelnemer kunnen belonen met een passende prijs.

 

Hoe ging het In Soest?

Door het hele land werd fanatiek meegeschreven met het Groot Nationaal Dictee. Bij een aantal bibliotheken werden meeschrijfsessies georganiseerd.

Ook in de bibliotheek Idea Soest schreven, via een livestream, een tiental deelnemers mee met het Groot dictee.  Het dictee, geschreven door Wim Daniels, had als onderwerp vaccinatiefascinatie. De winnaar had slechts vier fouten, één meer dan de landelijke 20-jarige winnaar uit Utrecht.  

De Soester winnaar ontving een scheurkalender 2022 van de Taalunie. 

Locatie
Bibliotheek, Idea
Willaertstraat 49, Soest


Zaterdag 6 november 2021 | 11.00 - 13.00 uur | gratis, graag eerst even aanmelden | Kaartverkoop
Voor slechts 15 euro per jaar bent u vriend van de SLAS
Online aanmelden