Menu Menu
facebook

Judith Koelemeijer en haar boek Etty Hillesum

mainimg

Ter gelegenheid van de jaarlijkse Holocaust Memorial Day (27 januari) heeft de SLAS Judith Koelemeijer uitgenodigd te komen vertellen over haar nieuwste boek: 'Etty Hillesum, Het verhaal van haar leven'.

De dagboeken van Etty Hillesum zijn wereldwijd bekend. Maar wie gaat er schuil achter deze dagboeken? Koelemijer geeft een verrassend nieuw perspectief op Etty’s jeugd, haar studentenjaren en haar keuze om niet onder te duiken. De geschiedenis van een jonge, gepassioneerde vrouw die trouw bleef aan haar idealen en zichzelf.

Judith Koelemeijer was al twee keer eerder te gast bij de SLAS. Haar boek over Etty Hillesum past mooi in het thema Kleurrijk van het lustrumjaar van de SLAS.

(fotograaf Bob Bronshoff)

Hoe was die avond?

Het dagboek Etty Hillesum is al een decennia lang een veelgelezen boek.  Het is destijd al in 21 talen vertaald en uitgegeven. En dan is er nu (2022) de biografie, waaraan onze spreker Judith Koelemeijer zeven jaren heeft gewerkt. Een grote en veelomvattende opdracht. 
Ruim veertig lezers zijn de Foyer-zaal in De Rank in Soest gekomen om te luisteren naar de uitleg van Judith, wanneer zij in een uur vertelt hoe haar onderzoek naar de feiten en haar schrijfwerk zich heeft voltrokken. Nogal nieuw is, dat de Joodse geschiedenis van Etty Hillesum zich al ver voor de tweede wereldoorlog openbaarde, door haar keuze van vrienden en studies. En door haar Russiche wortels, via haar moeder.
Na de pauze is er gelegenheid voor vragen uit het publiek. Over wat we leren van Etty en wat het persoonlijke doel in haar problematische leven was.

De biografie zal ook in meerdere talen verschijnen. 

 

Locatie
Zaal De Foyer in zalencentrum De Rank
Soesterbergsestraat 18, Soest


Woensdag 25 januari 2023 | 20.00 - 22.00 uur | 12,50 euro (vrienden van de SLAS 10.- euro) | Kaartverkoop
Voor slechts 15 euro per jaar bent u vriend van de SLAS
Online aanmelden