Menu Menu
facebook

Uitreiking Poezieprijs Soest

mainimg

Het poëzieschrijven is klaar. De jury oordeelt....

Alle ingezonden gedichten worden beoordeeld door een jury. De voorzitter van de jury is de dichter  Vrouwkje Tuinman. De jury bestaat verder uit twee leden van het SLAS-bestuur, Mieke van der Lecq en Janneke de Groot.

Wie gaan voor de prijzen?

De gemeente Soest looft drie prijzen uit:

  • 1e prijs: € 1000,-
  • 2e prijs: € 500,-
  • 3e prijs: € 250,-

Prijsuitreiking

Op vrijdagavond 21 april 2023 is de prijsuitreiking tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Raadszaal van de Gemeente Soest. De top 10 van inzenders wordt hiervoor uiterlijk 7 april persoonlijk uitgenodigd.

Genomineerden Poëzieprijs Soest 2023

Meer dan 200 mensen stuurden een gedicht in voor de Poëzieprijs Soest 2023 (voorheen Rinke Tolmanprijs). De jury, onder leiding van Vrouwkje Tuinman, had geen makkelijke taak om uit deze grote stapel de gedichten voor de top 10 te selecteren.

Ook dit jaar is weer gebleken hoeveel mensen in het Nederlandse taalgebied poëzie schrijven. Dat vinden wij verheugend. De deelnemers hebben zich uitgeleefd op het thema kleurrijk. Werkelijk alle kleuren van de regenboog, diverse vormen en veel verschillende stijlen kwamen voorbij. Een keus maken, was dan ook niet makkelijk. Na intensief overleg, zijn we uiteindelijk tot een top 10 gekomen.”

Inmiddels hebben alle deelnemers bericht ontvangen over de nominaties. De tien genomineerden voor de Poëzieprijs Soest 2023 zijn:

Hennie van Ee, Portretje

Sander Grootendorst, De groenbemester

Yvonne vd Haven, Liefste aarde

Merijn Hilte, Twaalf raven

Suzan Klinkhamer, Duidelijk onaf

Hans Kruse, Blauwborst

Isolde van Leeuwen, Haiku krokuspaars

Myrthe Leffring, Bekentenis

Are Meijer, Sannie’s snoeppaleis

Geert Viaene, In dezelfde vijver

Zij ontvangen alle tien een ‘Eervolle vermelding’ en zijn uitgenodigd voor de prijsuitreiking op 21 april a.s in de Raadszaal te Soest. Daar worden de winnaars van de eerste, tweede en derde prijs bekend gemaakt.

Het bestuur van de SLAS bedankt alle inzenders hartelijk voor hun deelname.

Aanwezig zijn bij de uitreiking op 21 april?

Toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht. Stuur uiterlijk 14 april een mail naar secretariaat@slas-soest.nl en geef door met hoeveel personen je wilt komen.

Locatie
Gemeentehuis, Raadzaal
Raadhuisplein 1, 3762 AV SOEST


Vrijdag 21 april 2023 | 20.00 - 22.00 uur |
Voor slechts 15 euro per jaar bent u vriend van de SLAS
Online aanmelden