Menu Menu
facebook

Uitreiking Poezieprijs Soest

mainimg

Het poëzieschrijven begint nu!

Honderdduizenden Nederlanders en Vlamingen schrijven zelf gedichten. Ben jij een van die mensen? Doe dan mee aan de Poëzieprijs Soest 2023!

Poëzieprijs Soest

Elke drie jaar organiseert de SLAS de Poëzieprijs Soest. De prijs is opgedragen aan de Soester dichter en bioloog Rinke Tolman.

Amateurdichters uit Nederland en Vlaanderen kunnen deelnemen. Het thema dit jaar is 'kleurrijk'. De jury bestaat uit leden van het SLAS-bestuur onder voorzitterschap van de bekende dichter Vrouwkje Tuinman.

Deelname

Je kunt tot en met vrijdag 3 maart 2023 je gedicht insturen naar secretariaat@slas-soest.nl

Waar moet je inzending aan voldoen?

Iedereen die wil, kan één gedicht insturen. Het gedicht mag maximaal 12 regels lang zijn. Het moet in het Nederlands geschreven zijn en mag niet eerder gepubliceerd of bekroond zijn.

De precieze voorwaarden kun je lezen in het reglement 

De jury

Alle ingezonden berichten worden beoordeeld door een jury. De voorzitter van de jury is de dichter  Vrouwkje Tuinman. De jury bestaat verder uit twee leden van het SLAS-bestuur, Mieke van der Lecq en Janneke de Groot.

Wat kun je winnen?

De gemeente Soest looft drie prijzen uit:

  • 1e prijs: € 1000,-
  • 2e prijs: € 500,-
  • 3e prijs: € 250,-

De dichters in de top 10 ontvangen een digitaal certificaat ‘eervolle vermelding’. Van de gedichten uit de top 10 wordt bovendien een digitaal boekje gemaakt.

Ook kan je gedicht gebruikt worden voor het project Poëzie in de openbare ruimte. Met dit project wil de SLAS de komende jaren een poëzieroute in de gemeente Soest realiseren.

Prijsuitreiking

Op vrijdagavond 21 april 2023 is de prijsuitreiking tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Raadszaal van de Gemeente Soest. De top 10 van inzenders wordt hiervoor uiterlijk 7 april persoonlijk uitgenodigd.

Deze wedstrijd staat o.a. vermeld op

https://schrijvenonline.org/wedstrijden 

en de website 

https://www.schrijverspunt.nl/schrijfwedstrijden

 

Locatie
Gemeentehuis, Raadzaal
Raadhuisplein 1, 3762 AV SOEST


Vrijdag 21 april 2023 | 20.00 - 22.00 uur |
Voor slechts 15 euro per jaar bent u vriend van de SLAS
Online aanmelden