Menu Menu
facebook

Boekenweekavond met Griet op de Beeck

mainimg

De Vlaamse schrijfster Griet op de Beeck, bekend van haar succesvolle romans 'Vele hemels boven de zevende' en 'Kom hier dat ik u kus'.

De zaal is uitverkocht, deze 16e maart. 

De Vlaamse Griet op de Beeck is sinds februari 2014 voltijds schrijfster. Ze debuteerde op 31 januari 2013 met 'Vele hemels boven de zevende'. De roman gaat over vijf verschillende mensen, aan elkaar verwant, die stuntelend overeind proberen te blijven in dit lastige en prachtige leven. In september 2015 was het boek aan zijn zevenendertigste druk toe. De tweede roman van Op de Beeck heet 'Kom hier dat ik u kus' en verscheen eind september 2014. Een roman over Mona, als kind, als vierentwintigjarige, en als vijfendertigjarige. Het is een roman over beschadigde mensen die ongewild anderen ook beschadigen. De roman werd in Nederland door het boekenpanel van De Wereld Draait Door verkozen als boek van de maand en een jaar na publicatie werden al meer dan 200.000 exemplaren verkocht. In februari 2016 verscheen haar derde roman, 'Gij nu', over vijftien heel verschillende mensen. Allemaal op een bepalend moment in hun leven, zo'n moment waarop de dingen ontploffen of imploderen, stilvallen of deblokkeren, kapotgaan of ten goede keren.
 
Bij de SLAS vertelt Griet hoe de boeken tot stand zijn gekomen. "Ik ben een laatbloeier, want op mijn 38-ste kwam het eerste boek. De oorzaak daarvan? Gewoon een soort schaamte om niet eerder te erkennen, dat je jezelf aan kunst moet overgeven, wanneer dat in je zit."
 
Het is geen toeval dat hoofdpersoon Mona in haar tweede boek een carrière als dramaturg heeft. Van 1994 tot 2004 werkte Griet Op de Beeck als dramaturg in het theater. Toen Luk Perceval, artistiek leider van Het Toneelhuis, vertrok naar Duitsland, maakte ze een professionele bocht en werd ze journalist. 

Locatie
Idea
Willaertstraat 49, Soest


Woensdag 16 maart 2016 | 20.15 uur | 10,00 / 7,50
Voor slechts 15 euro per jaar bent u vriend van de SLAS
Online aanmelden