Menu Menu
facebook

Literaire lunch met als thema: 'Meesters en leerlingen'

mainimg

Literaire Lunch met als thema: 'Meesters en leerlingen' in beeldentuin HazArt. En...wie krijgt vandaag de eerste Literaire Penning
(de Post-Visserpenning) van Soest?

De SLAS gaat het seizoen 2016/17 aftrappen op 18 september in de beeldentuin van De Hazelaar in Soest. Op die middag gaan wij met onze vrienden van de SLAS lunchen en van kunst genieten. Het thema van de tentoonstelling in de beeldentuin is ‘Meesters en leerlingen’ en ook de SLAS zal hierop voortborduren.

Aan het eind van de lunch zal eerste Literaire Penning worden uitgereikt aan een Soester proza-schrijver.


En de winnaar is: de Soester auteur Wim de Kam. Hij was nietsvermoedend en reageerde verbaasd toen hij bij HazArt uit handen van wethouder Van der Torre (van cultuur) de eerste literaire penning van Soest kreeg. "Jullie hebben me erin geluisd," zei de oud-gemeentesecretaris nadat hij even tevoren zelf een van de naamgevers van deze Post-Visserpenning had toegesproken. De naamgevers, Aad Post en Jan Visser, hebben na vele jaren SLAS-werk het bestuur  verlaten. De penning is bestemd voor de beste proza-auteurs in Soest. 

De sprekers op deze middag waren: Rosan Coppes, die terugkeek op haar samenwerking met Aad Post, Wim de Kam, die Jan Visser in het zonnetje zette en wethouder Peter van der Torre, die uiteindelijk de winnaar van de penning (de Kam) bekendmaakte. De penning is ontworpen en uitgevoerd door de kunstenaars Ton Paauw en Herman Joosten. De bijbehorende oorkonde werd gemaakt door Sonja Uiterwijk.

 

Locatie
Beeldentuin HazArt
Pimpelmees 1, Soest


Zondag 18 september 2016 | 12.00 - 15.30 uur | 17,50 (vrienden 15,00) | Kaartverkoop
Voor slechts 15 euro per jaar bent u vriend van de SLAS
Online aanmelden