Menu Menu
facebook

Münninghoff - De Stamhouder

mainimg

Alexander Münninghoff  (1944) is journalist en Ruslandkenner. Hij is winnaar van de Prijs voor de Dagbladjournalistiek en auteur van ‘Tropenjaren in Moskou’ (1991), over zijn tijd als correspondent in de Sovjet-Unie. Het boek ‘De stamhouder’ (2015) is autobiografisch en berust op feiten en familieverhalen.
De jury van de door Münninghoff gewonnen Libris Geschiedenisprijs 2015 zegt: “In deze overrompelende familiekroniek buitelen de gebeurtenissen over elkaar. De schrijver sleept zijn lezer mee, door een uitstekend geschreven geschiedenis van drie generaties Münninghoff. Het bizarre verhaal voert van Letland naar Den Haag en weer terug, en van het oostfront naar een verslonsd boerderijtje in Brabant. Alexander Münninghoff maakte het zelf deels aan den lijve mee en bewijst met dit boek bovenal hoe dramatisch dichtbij de grote geschiedenis kan komen.”

Hoe was het? Ruim tachtig literatuur liefhebbers in de zaal van Idea. De auteur Alexander Münninghoff gaf ons een royale blik in zijn autobiografie De Stamhouder. Het is een intieme blik, die hij gaf, door voor te lezen en nadere, gedetailleerde toelichting te geven op de levens van zijn grootvader, zijn vader en van hemzelf. Met name de openheid in de beschrijvingen van de tegenstellingen in het gedrag van zijn voorouders gedurende de Tweede Wereldoorlog zijn van belang voor een juiste waardering van het gelouwerde boek. 

 

Locatie
Idea
Willaertstraat 49, Soest


Woensdag 9 november 2016 | 20.15 - 22.30 uur | € 10,00 (voor SLAS-vrienden € 7,50) | Kaartverkoop
Voor slechts 15 euro per jaar bent u vriend van de SLAS
Online aanmelden