Menu Menu
facebook

Schrijfwedstrijd in Kinderboekenweek

mainimg

Schrijfwedstrijd Kinderboekenweek 2016

Thema van deze schrijfwedstrijd over oma's en opa's: 'Voor altijd jong'. Dus, vertel over je opa en oma.

Of je nou jong of oud bent, van Marokkaanse, Turkse of Soesterknollen komaf: iedereen heeft of had twee opa’s en oma’s. Daarom schrijft de Stichting Literaire Activiteiten Soest (SLAS) een schrijfwedstrijd uit waaraan elke inwoner in Soest en Soesterberg kan deelnemen.

De Kinderboekenweek 2016 gaat over opa’s en oma’s. Schrijf dus iets over je grootouder(s). Het mag overal over gaan: een verzinsel, iets dat echt is gebeurd of iets waarvan je hoopt dat het nog gaat gebeuren. Je kunt schrijven over hoe lief je opa vond of hoe streng hij is, wanneer je jouw oma grappig vindt of hoe erg je het vindt dat zij is overleden. Natuurlijk mag je ook schrijven over die keer dat jij gemeen deed.  

Kort verhaaltje

De inzending mag maximaal 300 woorden lang zijn. Uiterlijk vrijdag 16 september 2016 moeten de verhalen zijn gestuurd naar  secretariaat@slassoest.nl. Vermeld ook naam, adres, leeftijd, telefoonnummer en eventueel je emailadres. Op woensdag 12 oktober om 15:00 uur mogen de schrijvers van de door de jury geselecteerde verhalen hun inzending voorlezen in Idea. De winnaars ontvangen een bon voor een leuk uitje. 

De uitslag

De jury is bijeen geweest en heeft één van de inzendingen een eervolle vermelding gegeven. Het liefdevolle en zeer herkenbare verhaal over de oma die voorleest uit het boek van Rémy (Alleen op de wereld, door Hector Malot) werd geschreven door de heer Ad van Veen. Hij is bekend in Soest om zijn prettig leesbare schrijfstijl (en van Radio Soest) en de jury wil dat - gecombineerd met zijn prachtige interpretatie van de titel van de wedstrijd - honoreren met een geldelijke waardering. 

Locatie
Idea bibliotheek, Willaertstraat 49, Soest


Woensdag 12 oktober 2016 | 15.00 uur |
Voor slechts 15 euro per jaar bent u vriend van de SLAS
Online aanmelden