Menu Menu
facebook

Groot Soester Dictee

mainimg

Doe mee met het Groot Soester Dictee

Op woensdag 16 november organiseert de Stichting Literaire Activiteiten Soest (SLAS) het Groot Soester Dictee in de raadszaal van het gemeentehuis. Een gezellige avond vol venijnige dicteewoorden en taalinstinkers.

Voor het eerst in haar geschiedenis is er een goed doel gekoppeld aan het dictee, daarom geldt dit jaar een entreeprijs van tien euro. Daarnaast kan iedereen – maar dit hoeft niet - zich extra laten sponsoren voor elke gemaakte fout. Alle opbrengsten gaan naar de stichting ZoALSJan, die mensen ondersteunt die lijden aan de dodelijke spierziekte ALS. Er is dus sprake van een win-winsituatie: hoe meer fouten iemand maakt, hoe gunstiger dat is voor mensen met ALS. De winnaar van het dictee ontvangt de wisseltrofee, honderd euro en daarnaast twee kaarten voor het ‘ZoALSJan Pop-up diner’. De tweede en derde prijs bestaan respectievelijk uit 75 en 50 euro.

Het Groot Soester Dictee begint woensdag 16 november om 20:00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1. Deelnemers kunnen zich opgeven door een mail te sturen naar het secretariaat van de SLAS: secretariaat@slas-soest.nl

Vermeld hierin: A. volledige naam, B. adres, C. telefoonnummer, D. geef aan of u deelneemt aan het ‘gewone’ dictee of aan het ‘extra moeilijke’. Gelieve in deze mail ook aan te geven of u nog een extra bedrag (bijvoorbeeld per gemaakte fout) wilt doneren aan de Stichting ZoALS Jan.

Het 'extra moeilijke dictee' zal door een klein groepje deelnemers (van buiten Soest) worden gemaakt. Zij doen mee aan landelijke dictees en zijn meer ervaren. Zij dingen niet mee naar de bovengenoemde prijzen. De beste deelnemers in hun groep krijgt een fles wijn. 

Hoe ging het? Meer dan zestig deelnemers hebben een moeilijk dictee gemaakt, nadat de burgemeester een bemoedigend woord sprak. Ook was er eerst aandacht voor de woordvoerder van de stichting ZoALSJan, het goede doel waar de inschrijfgeld van vanavond naar toegaan.

Na een uurtje luisteren en schrijven, en dus goed of minder goed spellen, werd de prijswinnar bekendgemaakt: mevrouw Hetty Kasteel. Twee jaar geleden nog tweede, nu eerste. Zij krijgt de wisseltrofee, de bijbehorende geldprijs en twee dinerkaarten van de ZoALSJan stichting.

De donatie voor Stichting ZoALSJan

Op 15 december is de cheque met het eindbedrag van € 1000.- door SLAS-voorzitter Marjolein de Rouw aangeboden aan Jan Jager, ex-notaris en naamgever van de stichting ZoALSJan. Het betreft de ondersteuning van patiënten met de spierziekte ALS. De overhandiging vond plaats onder toeziend oog van Meino Zandwijk, Marije Bruning en Wout Middelman, bestuursleden van de stichting ZoALSJan.

 

Locatie
Gemeentehuis, Raadzaal
Raadhuisplein 1, 3762 AV SOEST


Woensdag 16 november 2016 | 20.00 - 22.00 uur | 10,00 ten bate van stichting ZoAlsJan | Kaartverkoop
Voor slechts 15 euro per jaar bent u vriend van de SLAS
Online aanmelden