Menu Menu
facebook

Boekenweek 2017 met Alex Boogers

mainimg

Ons bestuurslid Jolanda aan de Stegge heeft de schrijver Alex Boogers geïnterviewd. Het blijkt uit de antwoorden van Alex dat hij geen gewone romanschrijver is, die voor een bepaald publiek een bepaald soort boeken schrijft. Alex krijgt beelden en ontwikkelingen van mensen en situaties in zijn hoofd en start pas met het schrijfproces wanneer het 'er nodig uit moet'. Dan schrijft hij snel (het toetsenbord heeft echt te lijden) en veel, zonder na te denken over een doelgroep voor het boek. Dat verklaart ook de grote verschillen tussen zijn zeven romans en de waardering van de lezers. Maar sinds het boek 'Alleen met de goden' gaat het heel goed met die waardering. 

Alex Boogers (1970) vertelt in zijn boek 'Alleen met de goden' uit 2015 over de moelijke jeugd van het jongetje Aaron in de buurt van Rotterdam. Die jongen leeft in een asociale omgeving en probeert, hoewel hij als een 'dubbeltje' geboren is, toch een 'kwartje' te worden. Het boek werd genomineerd voor de Libris literatuurprijs 2016 en momenteel zijn er voorbereidingen voor de verfilming. En hier blijft het niet bij. We komen ook nog te weten dat binnenkort - naar verwachting dit jaar nog - het volgende boek van Alex verschijnt. Zelf is hij niet bang voor een gebrek aan - jonge - lezers. Door zijn lezingen op scholen heeft hij gemerkt dat er nog steeds behoefte is aan mooie verhalen. Dat brengt hem terug naar de tijd dat hij zelf als jochie van 14 in de boekhandel heel voorzichtig boeken in mocht kijken. Op die manier heeft hij zelf zijn weg in de literatuur gevonden en hij kan iedereen aanraden hetzelfde te doen.

Vanavond heeft Alex er zeker weer een veertigtal fans bij gekregen. Dat blijkt uit het applaus en de signeersessie in de pauze.

 

Locatie
Idea
Willaertstraat 49, Soest


Woensdag 29 maart 2017 | 20.15 - 22.30 uur | 10,00 (voor SLAS-vrienden 7,50) | Kaartverkoop
Voor slechts 15 euro per jaar bent u vriend van de SLAS
Online aanmelden