Menu Menu
facebook

Rinke TolmanpoŽzie Prijs 2017

mainimg

Voor de negende keer looft de gemeente Soest de driejaarlijkse Rinke Tolmanpoëzieprijs uit. De organisatie ervan berust sinds 1993 bij de Stichting Literaire Activiteiten Soest (SLAS), in samenwerking met het Vlaams-Nederlands literair/cultureel tijdschrift Schoon Schip.

Rinke Tolman (1891-1983) was veldbioloog, journalist, auteur van talrijke natuurboeken, poëziebundels en ereburger van Soest. Het thema is deze keer 'Muurbloemen'. De jury: Vrouwkje Tuinman, Marjolein de Rouw (SLAS) en Trees Nelissen (SLAS).

De juryvoorzitter, Vrouwkje Tuinman is een Nederlandse dichteres, romanschrijfster, journaliste en columniste. Zij debuteerde in september 2004 met de dichtbundel Vitrine. Op 1 september 2005 verscheen haar roman Grote acht. Vrouwkje ontving in februari 2004 de Hollands Maandblad Poëziebeurs 2003/2004 en werd genomineerd voor de Libra Prijs. Ze ontving in 2005 het C.C.S. Crone-stipendium en werd genomineerd voor de De butantenprijs 2006 en de Selexyz Debuutprijs. In 2010 ontving zij de Halewijnprijs voor haar hele oeuvre. In januari 2007 verscheen haar tweede bundel, 'Receptie'.

De dichters mogen zeer korte gedichten van maximaal 4 strofen insturen. Er zijn geldprijzen tot € 1000.- te winnen.

De uitslag: Thailitha Cracco (eerste prijs) met het gedicht Dagpauwoog, Moniek Spaans (tweede prijs) met het gedicht Bloedwraak, Gerrit Vennema (derde prijs) met het gedicht Marktkoopman.

Aan het begin van de avond las wethouder Peter van der Torre vier zelfgekozen gedichten voor, die alle met het thema te maken hebben. Vrouwkje Tuinman las ook voor uit eigen werk, waarna de tien dichters van de shortlist aan bod kwamen om hun inzending voor te dragen. 

De volledige tekst van de drie winnende gedichten kunt u lezen via deze link PDF-tekst.

 

Locatie
Gemeentehuis, Raadzaal
Raadhuisplein 1, 3762 AV SOEST


Vrijdag 19 mei 2017 | 20.00 - 22.00 uur | geen toegangskosten
Voor slechts 15 euro per jaar bent u vriend van de SLAS
Online aanmelden