Menu Menu
facebook

SCRABBLE en nieuwjaarsbijeenkomst

mainimg

Dit nieuwe jaar 2018 wordt door ons gestart met een actieve nieuwjaarsbijeenkomst. We gaan scrabbelen !! 

Boeken, gedichten, teksten, woorden, letters. Het gaat allemaal om de letters, die geven betekenis aan onze opgeschreven gedachten. Het goochelen met letters om tot woorden te komen wordt al jaren bedreven met het bordspel SCRABBLE.

Eenieder die nu al bezig is met WORDFEUD via het web of SCRABBLE op het letterbord kan zijn krachten nu meten met andere SLAS-scrabbelaars.

Hoe ging het?

In de bibliotheek vonden we voldoende scrabble borden om in acht teams van twee aan het werk te gaan. De spelleider, Wytze Groen van scrabbelclub De Lettergreep uit Amersfoort draaide steeds zeven letters en de deelnemers pakten dezelfde letters uit hun voorraad. Met die letters moest elk team in drie minuten in goed onderling overleg een goed en duur woord zoeken en op een briefje invullen. De briefjes werden opgehaald en het resultaat per team in een computer ingevoerd (de score). De computer heeft zelf dan al het best haalbare bepaald. De meeste teams hebben dan een iets lagere score.

Er volgden die middag twee ronden van ongeveer een uur, met een kleine pauze tussendoor. In totaal twaalf ronden. Het eerste woord POEEM was een echt SLAS-woord. Er komen dan nog een elftal woorden of delen van woorden. De uitslag na twee uur strijd: de hoogste score was voor team 1, Carin Belthuis en Marian Nekkers. Zij verdienden hiermee een boekenbon van € 25,- perpersoon. Een andere prijs (€ 15,- per persoon) ging naar team 5, Ans Schalkx en Ida Thoenes, voor het meest creatieve woord: 'SURFERS'.

 

Locatie
Bibliotheek, Idea
Willaertstraat 49, Soest


Zondag 14 januari 2018 | 14.00 - 17.00 uur | 5,- | Kaartverkoop
Voor slechts 15 euro per jaar bent u vriend van de SLAS
Online aanmelden