Menu Menu
facebook

Beleef de boekenweek met Franca Treur!

mainimg

De SLAS nodigt de bekende schrijver Franca Treur uit om de Boekenweek met ons te vieren op woensdag 14 maart 2018. Die avond zal zij haar nieuwe roman Hoor nu mijn stem bespreken. Het eerste optreden van deze auteur in Soest dateert al weer van drie jaar geleden. Toen ging ze met lezers in gesprek ter gelegenheid van de vertoning van de verfilming van haar debuutroman Dorsvloer vol confetti. Diegenen onder ons die dat meegemaakt hebben, weten dat haar komst garant staat voor een onvergetelijke en interactieve ontmoeting.

Dit voorjaar biedt de SLAS ter gelegenheid van de boekenweek literatuurliefhebbers de kans om (hernieuwd) kennis te maken met deze jonge en getalenteerde schrijfster, die naast romans ook verhalen en essays over uiteenlopende onderwerpen op haar naam heeft staan.

Hoe was het?

Voor 45 bezoekers sprak Franca Treur over de roman 'Hoor nu mijn stem'. Evenals in haar eerste roman 'Dorsvloer vol confetti'  gaat Franca terug naar haar jeugd in Zeeland, naar het gezin in de reformatorische wereld van haar dorp. Van het strenge geloof uit haar jeugd heeft Franca sinds haar studietijd afstand genomen, ten koste van haar familieleven en vriendenkring. Het werd daar niet begrepen. De bevindelijken, zoals haar groep heet, gaan uit van de zondigheid van kinderen en volwassenen, van wie slechts enkelen de status  van bekeerde, uitverkorene, behalen. Franca las voor uit die roman en uit een nieuwe bundel 'Slapend rijk'. 
 

Locatie
Idea
Willaertstraat 49, Soest


Woensdag 14 maart 2018 | 20.15 - 22.00 uur | 12,50, SLAS vrienden en bibliotheekleden 10,00 | Kaartverkoop
Voor slechts 15 euro per jaar bent u vriend van de SLAS
Online aanmelden