Menu Menu
facebook

De Andere Lees!club met Lidewijde Paris

mainimg

Op 11 april neemt Lidewijde Paris De geniale vriendin van Elena Ferrante en Van vogels en mensen van Margriet de Moor als uitgangspunt voor de Andere Lees!club. Dit is geen gewone leesclub, maar een college-achtige interactieve leesworkshop. Lidewijde leest hierin veel voor en laat haar licht schijnen over de literaire principes van de auteurs, hoe zij ons bespelen en hun manier van vertellen. Ook het verschil tussen inhoudelijke spanning - lukt het de personages te bereiken wat ze willen - en schrijf-technische spanning komt aan bod. Samen met de deelnemers wordt besproken wat de kracht uitmaakt van deze werken. Natuurlijk kan je het beste meedoen aan de discussie als je de boeken gelezen hebt, maar ook als dat niet het geval is, valt er genoeg op te steken. Aangezien de clou niet uit de doeken wordt gedaan, is het heel goed mogelijk ze na deze avond te lezen.

De combinatie van de boeken van Ferrante en De Moor lijkt niet voor de hand te liggen: op het oog twee totaal verschillende werken van twee totaal verschillende schrijfsters, van wie we nu weten dat de laatste het pseudoniem voor een man is. Er is echter een gemeenschappelijk thema: wraak. Uiteraard pakt De Moor het anders aan dan Ferrante, maar beiden weten ervoor te zorgen dat de lezer wil doorlezen, dat hij of zij wil weten hoe het zit.

In januari 2017 was Lidewijde al eens op bezoek bij de SLAS en dat smaakte duidelijk naar méér. Het is de bedoeling dat zij twee maal per jaar naar Soest komt met de Andere Lees!club. Ze startte eind 2016 De Lees!ambassade met de publicatie van haar boek Hoe lees ik?. Na vijfentwintig jaar in het boekenvak als boekverkoper, interviewer, redacteur en uitgever keert ze terug naar haar passie: lezers op een onderhoudende en toegankelijke manier enthousiast maken voor literair lezen. Ze recenseerde voor Opium Radio en selecteerde literaire verhalen voor Vrij Nederland. Verder is ze al negen jaar samen met Frank van Doeselaar de drijvende kracht achter De Literatuurfabriek in Middelburg www.de-drvkkery.nl/agenda/activiteiten/item/2332-maak-kennis-met-de-literatuurfabriek-2017-2018.

Locatie
Boekhandel Van de Ven
Soesterbergsestraat 54-C, 3768 EJ Soest


Woensdag 11 april 2018 | 20.00 - 22.00 uur | 6,50 (SLAS vrienden 5,00) | Kaartverkoop
Voor slechts 15 euro per jaar bent u vriend van de SLAS
Online aanmelden