Menu Menu
facebook

PoŽziewandeling

mainimg

Op veler verzoek organiseert de SLAS weer een poëziewandeling. Het belooft een bijzondere wandeling te worden met afwisselend prachtige gedichten en bijzondere verhalen door de bekende Soester historicus Hans Kruiswijk.

Wat doen we? Op zondagmiddag 3 juni wordt er gewandeld over Landgoed de Paltz onder begeleiding van de bekende Soester historicus Hans Kruiswijk en bestuursleden van de SLAS. Hans Kruiswijk vertelt onderweg over wat er te beleven en te weten is over dit prachtige landgoed, de bestuursleden lezen passende gedichten voor. In het verleden waren deze poëziewandelingen een groot succes, zo werden onder andere Landgoed Pijnenburg (2004) en de Ewijckshoeve (2005) bezocht.

In 2002, de tijd dat de heer Raatjes er woonde, werd de Paltz al eens bewandeld door de SLAS. Bij die gelegenheid moesten we maar liefst drie wandelingen organiseren, zo groot was de belangstelling. In 2011 werd het landgoed overgedragen aan het Utrechts Landschap en is het (grotendeels) opengesteld voor het publiek, sinds 2015 is hier het Herman van Veen Arts Center gevestigd.

De wandeling werd gemaakt onder de mooiste weersomstandigheden. Zo'n 21 graden met af en toe een fel zonnetje. Zeventien liefhebbers van de natuur en de poëzie kwamen naar De Paltz.

Hans Kruiswijk vertelde verhalen over de natuur en de historie van De Paltz. Als kind speelde hij hier al en haalde kattekwaad uit. Nu geeft hij rondleidingen. Op rustpunten in de route lazen de SLAS-bestuursleden toepasselijke gedichten voor. Deze waren gekozen door de bestuurleden Karin Haar en Trees Nelissen.

Vlak voor het einde van de wandeling werd er een natte versnapering genuttigd en werd tot ieders verrassing de opgezette vos van Hans Kruiswijk geshowed. Een vroegere bewoner van De Paltz, die zijn einde vond door een trap van een paard, terwijl hij een kippetje wilde stelen.

 

Locatie
De Paltz in Soestduinen
Van Weerden Poelmanweg


Zondag 3 juni 2018 | 14.00 - 16.00 uur | Ä 10,00 (Ä7,50 voor vrienden) | Kaartverkoop
Voor slechts 15 euro per jaar bent u vriend van de SLAS
Online aanmelden